Blodtesten
 |
|
• Spiser du fiskeolie?
• Ved du hvorfor det er sundt?
• Ved du om det virker?For at få svar på
disse spørgsmål kan du få lavet en blodtest af et uafhængig
laboratorium.
Denne blodtest viser, hvor mange % Omega-3 du har i blodpladerne
og samtidig forholdet
mellem Omega-6 og Omega-3. Dette forhold kalder man Omega-Ratio
og vises som
Omega-6 : Omega-3. Du kan læse mere om Omega-Ratio
her.
Er du interesseret i at se nogle
resultater af blodtesten før og bagefter er de
her
ophørt i et skema. |
|
Her kan du se, hvordan du laver en
blodtest (UK,
DE,
NO) - Udskriv
fremgangsmåden
her. |
Hvis du har fået lavet en blodtest kan du
gå direkte til check af blodtesten. |
 |
|
|
|
Om Blodtesten |
|
Ligger du i den gode ende af
skalaen eller ligger du i den dårlige ende?
Har du nogle af
nævnte gener kunne Omega-3 ubalance i din krop være årsagen. |
|
|
•
åreforkalkning
• blodprop
• kræft
• diabetes
• demens (Alzheimers) |
• depression
• ADHD
• gigt
• astma
• psoriasis |
• eksem
• tarmbetændelse
• smerter
• forhøjet blodtryk
• forhøjet fedtindhold i blodet |
|
|
%-Mængde af Omega-3 (EPA+DHA)
i de røde blodceller (RBC) |
|
Dårligt |
|
|
Godt |
|
. |
Tag
omgående aktion
for afhjælpning |
Tag aktion for afhjælpning |
Sundt
niveau |
Perfekt
for optimal
sundhed |
 |
|
|
Omega-6 : Omega-3 Ratio |
|
Dårligt
|
Godt
|
|
. |
|
(Kroppen er
pro-inflammatorisk)
Signifikant øget risiko for langsigtede
inflammatoriske reaktioner på infektioner og
skader, samt en nedsat forsvarssystem mod
celleskader |
|
(Kroppen
er anti-inflammatorisk) |
|
 |
|
|
[TOP] |
|
|
|
Eksempel på resultatet af en
blodtest og tolkning heraf |
|
Test af mand, 57 år. |
 |
|
Tolkning af resultatet
(er på engelsk og findes under den danske tekst. Direkte
oversat til dansk via google) |
|
Omega-3-indekset
Omega-3-indekset varierer normalt mellem 0 og 12%. En Omega-3 Indeks
mindre end 4% giver langt højere risiko for hjertesygdom end et
indeks højere end 8%. Med værdier mellem 4 og 8% af risikoen for
hjertekarsygdomme kan stadig reduceres ved tilsætning af indtagelsen
af maritime Omega-3 fedtsyrer og øge indeksværdien. Værdier over 8%
giver den laveste risiko for hjertesygdom.Hvis du har en Omega-3 Indeks værdi på
mindre end 8%, skal du øge mængden af maritime fedt i din kost for
at nå en værdi på over 8%.
- Hvis din Omega-3 indekset er mellem 0
og 4%, bør du tage 2 gram maritime fedtsyrer dagligt (eller 14
gram om ugen). En ny test er anbefalet i 4 måneder. Det kan være
nødvendigt at opretholde ovennævnte daglige indtagelse i mere
end 4 måneder, før det bliver ønskeligt Omega-3 Index
resultater.?
- Hvis din Omega-3 indekset er mellem 4
og 8%, skal du tage mindst 2 gram maritime fedtsyrer dagligt
(eller 14 gram om ugen). En ny test er anbefalet efter 4 måneder?
- Hvis din Omega-3 indekset er højere
end 8%, betyder det, at du får nok fede fisk eller maritime
fedtsyrer. Du skal fortsætte med et tilsvarende beløb af fede
fisk eller maritime fedtsyrer i din kost. En ny test anbefales
efter
12 måneder.
Omega-6 (AA) / Omega-3 (EPA) Ratio
Omega-6 (AA) / Omega-3 (EPA) Ratio er den relative mængde af
niveauer af Omega-6 arachidonsyre (AA) og eicosapentaensyre (EPA) i
cellemembranen af røde blodlegemer. Dette forhold fortæller os om
fordelingen af vegetabilske fedtstoffer og maritime fedt i din kost.
Hvis forholdet eller relative mængde er for høj, betyder det, at du har
fået for lidt maritim fedt i din kost i løbet af de sidste 120
dage. Kroppens normale kompensations-processer vil derefter blive
forsinket. Også den nødvendige tid til restitution efter træning kan
signifikant forlænget hvis forholdet er høj.
Dette forhold er tillagt væsentlig betydning ved vurderingen af
styrken af immunsystemet. Under stenalderen, hvor folk levede på
kød og nogle grøntsager, var forholdet 1: 1. Et ønskeligt mål er et
forhold på mindre end 3:1. Et forhold på mindre end 5:1 er er
maksimum, og har mulighed for forbedring. Med dagens kost måler
vi ofte et forhold på 10:1 og højere i mange mennesker.
Hvis dit Omega-6 / Omega-3 Ratio er højere end 3:1, bør du øge dit
indtag af maritime fedtstoffer. Hvis dit Omega-6 / Omega-3 Ratio er
højere end 5 bør du tage mindst 2 gram maritim fedtsyrer (Omega-3)
dagligt, eller 14 gram om ugen. En ny test er anbefalet efter 4 måneder.
En Omega-6 / Omega-3 Ratio tæt på eller lavere end 3:1, vil bidrage
til at styrke immunsystemet og forebyggelse af inflammatoriske
responser i kroppen. En Omega-6 / Omega-3 Ratio højere end 3:1 vil
øge risikoen for inflammatoriske reaktioner i kroppen.
- En Omega-6 / Omega-3 Ratio over 10
indikerer en signifikant øget risiko for langsigtede
inflammatoriske reaktioner på infektioner og skader, samt et
reduceret forsvarssystem mod celleskader. Det anbefales at tage
mindst 2 gram maritime fedtsyrer (Omega-3) dagligt, eller 14 gram
om ugen. Der anbefales en ny test efter 4 måneder, da levetiden for
røde blodlegemer (erythrocyt) er 120 dage.
- En Omega-6 / Omega-3 Ratio mellem 10
og 3 angiver en noget forhøjet risiko for langsigtede
inflammatoriske reaktioner på infektioner og skader, samt et
reduceret forsvarssystem mod celleskader. Det anbefales at tage
mindst 2 gram maritim fedtsyrer (Omega-3) dagligt, eller 14 gram
om ugen. Der anbefales en ny test efter 4 måneder, da levetiden for
røde blodlegemer (erythrocyt) er 120 dage.
- En Omega-6 / Omega-3 Ratio under 3
angiver, at du får nok fede fisk eller maritime fedtsyrer.
|
|
|
Omega-3 index
The Omega-3 Index normally varies between 0 and 12%. An Omega-3 Index smaller than 4% gives a much higher risk for cardiac disease
than an index higher than 8%. With values between 4 and 8% the risk
for cardiovascular diseases can still be reduced by adding the
intake of maritime Omega-3 fatty acids and increasing the index value.
Values over 8 % give the lowest risk for cardiac disease.
If you have an Omega-3 Index value of less than 8%, you should
increase the amount of maritime fat in your diet to reach a value of
over 8%.
- If your Omega-3 Index is between 0 and
4%, you should take 2 grams of maritime fatty acids daily (or 14
grams per week). A new test is recommended in 4 months. It may
be necessary to maintain the above mentioned daily intake for
more than 4 months before getting desirable Omega-3 Index
results.
- If your Omega-3 Index is between 4 and
8% you should take at least 2 grams of maritime fatty acids daily
(or 14 grams per week). A new test is recommended in 4 months.
- If your Omega-3 Index is higher than
8%, this indicates that you are getting enough fatty fish or
maritime fatty acids. You should continue with a similar amount of
fatty fish or maritime fatty acids in your diet. A new test is
recommended in 12 months.
Omega-6 (AA) / Omega-3 (EPA) Ratio
Omega-6 (AA)/Omega-3 (EPA) Ratio is the relative amount of levels of
Omega-6 arachidonic acid (AA) and eicosapentaenoic acid (EPA) in the
cellular membrane of your red blood cells. This ratio tells us about
the distribution of vegetable fats and maritime fats in your diet.
If the ratio or relative amount is too high, it means you have been
getting too little maritime fat in your diet during the last 120 days.
The body’s normal reparation processes will then be delayed. Also
the time needed for restitution after exercise can be significantly
prolonged if the ratio is high.
This ratio is accorded significant importance when assessing the
strength of the immune system. During the stone age, when people
lived on meat and some vegetables, the ratio was 1:1. A desirable
goal is a ratio of less than 3:1. A ratio of less then 5:1 is
borderline, and has some potential for improvement. With today’s
diet, we often measure a ratio of 10:1 and higher in many people.
If your Omega-6/Omega-3 Ratio is higher than 3:1 you should increase
your intake of maritime fats. If your Omega-6/Omega-3 Ratio is higher
than 5 you should take a minimum of 2 grams of maritime fatty acids
(Omega-3) daily, or 14 grams per week. A new test is recommended in
4 months.
An Omega-6/Omega-3 Ratio close to or lower than 3:1 will contribute
to strengthening the immune system and preventing inflammatory
responses in the body. An Omega-6/Omega-3 Ratio higher than 3:1 will
increase the risk for inflammatory responses in the body.
- An Omega-6/Omega-3 Ratio over 10 indicates a significantly increased risk of long-term
inflammatory responses to infections and injuries, as well as a
reduced defence system against cellular damage. You are
recommended to take a minimum of 2 grams of maritime fatty acids
(Omega-3) daily, or 14 grams per week. A new test is recommended
in 4 months, as the life span of a red blood cell (erythrocyte)
is 120 days.
- An Omega-6/Omega-3 Ratio between 10
and 3 indicates a somewhat elevated risk of long-term
inflammatory responses to infections and injuries, as well as a
reduced defence system against cellular damage. You are
recommended to take a minimum of 2 grams of maritime fatty acids
(Omega-3) daily, or 14 grams per week. A new test is recommended
in 4 months, as the life span of a red blood cell (erythrocyte)
is 120 days.
- An Omega-6/Omega-3 Ratio under 3 indicates that you are getting enough fatty fish or
maritime fatty
acids.
|
|
[TOP] |
|
|
Resultater af
Blodtests
 |
|
Kvinde, 49 år /
Test 1: 10-09-2015 (20118830307) /
Test 2:
18-01-2016 (50920548307) / Efter 4 måneder. |
|
|
|
|
% Omega-3 i
blodpladerne |
. |
|
. |
|
|
Omega-6 : Omega-3
Ratio |
. |
|
|
Kvinde, 62 år /
Test 1: 17-12-2015
(61028130107) /
Test 2: 12-05-2016 (74507036207)
/ Efter 5 måneder. |
|
|
|
|
% Omega-3 i blodpladerne |
. |
|
. |
|
|
Omega-6 : Omega-3
Ratio |
. |
|
|
Kvinde, 67 år /
Test 1:
14-12-2015 (54215676607) /
Test 2:
12-05-2016 (32358473507) / Efter 5 måneder. |
|
|
|
|
% Omega-3 i
blodpladerne |
. |
|
. |
|
|
Omega-6 : Omega-3
Ratio |
. |
|
|
Mand, 57 år /
Test 1:
24-05-2015 (69543367307) /
Test 2:
30-11-2016 (24099438907 ) / Efter 6
måneder. |
|
|
|
|
% Omega-3 i
blodpladerne |
. |
|
. |
|
|
Omega-6 : Omega-3
Ratio |
. |
|
|
[TOP] |